Τρόποι για να διατηρήσετε τα φύλλα του Φθινοπώρου

2020-10-21

Ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα το φθινόπωρο είναι η αναζήτηση πανέμορφων φύλλων και να δημιουργώ μαζί με τα παιδιά μου η και μόνη μου έργα τέχνης.Τα φθινοπωρινα φύλλα αποτελούν εξαιρετικό υλικό για χειροτεχνίες.
Το πρόβλημα όμως είναι ότι μετα απο λίγο τα φύλλα μας θα χάσουν το χρώμα τους θα συρρικνωθουν και θα σπάσουν σε κομμάτια.
Σήμερα θα δείξουμε τι μπορειτε να κάνετε με τα φύλλα πτώσεις αφού τα συλλέξετε για να τα κρατήσετε περισσότερο.
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι διατήρησης των φύλλων.

ΤΡΟΠΟΙ
1)Ξήρανση φύλλων με βιβλίο
2)Ξήρανση φύλλων με κόλα Decoupage
3)Ξήρανση φύλλων με κερί παραφίνη
4)Ξήρανση φύλλων με γλυκερίνη
5)Ξήρανση φύλλων σε φούρνο μικροκυμάτων
Εμείς θα αναλύσουμε τρεις από αυτούς τους τρόπους 

ΞΥΡΑΝΣΗ ΦΥΛΛΩΝ ΜΕ ΒΙΒΛΙΟ

  • Ο Παλιός και παραδοσιακός τρόπος, τοποθετείτε τα φύλλα και τα πιέζεται ανάμεσα στις σελίδες ενός βαρύ βιβλίου.Τα φύλλα πρέπει να είναι πρόσφατα πεσμένα και σε καλή κατάσταση.Καλό θα ήταν να αφήσετε τουλάχιστον 20 σελίδες ανάμεσα στα φύλλα για περίπου 7 με 10 μέρες για καλύτερα αποτελέσματα. 

ΞΥΡΑΝΣΗ ΦΥΛΛΩΝ ΜΕ ΚΟΛΑ DECOUPAGE

Ένας άλλος τρόπος είναι να τα περάσουμε με κόλλα DECOUPAGE.Η κόλα decoupage είναι μια λευκή κολλώδης ουσία που γίνεται διαφανής όταν στεγνώσει.Μπορείτε να την προμηθευτείτε από καταστήματα με χειροτεχνίες, βιβλιοπωλεία κτλ. Η διαδικασία είναι απλή ,περνάτε απαλά με ένα πινέλο τα φύλλα από την μια πλευρά μόλις στεγνώσει γυρίστε το φύλλο και απλώστε decoupage και στην άλλη πλευρά .Προσπαθήστε να εφαρμόσετε την κόλα decoupage σε καθαρά φύλλα και την ίδια μέρα που θα τα συλλέξετε.  

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΦΥΛΛΩΝ ΜΕ ΚΕΡΙ ΠΑΡΑΦΙΝΗΣ

Κόβεται σε χοντρά κομμάτια το κερί και το απλώνεται ομοιόμορφα σε ένα ταψί η σε μια κατσαρόλα που δεν σκοπεύετε να την ξανά χρησιμοποιήσετε. Βυθίστε κάθε φύλλο στο λιωμένο κερί αρκετές φορές και βεβαιωθείτε ότι είναι και οι δυο πλευρές του φύλλου επικαλυμμένες με κερί. 

Tips

1. Αφού συλλέξετε τα φύλλα σας πρέπει να τα πλύνετε απαλά και να τα στεγνώσετε καλά με χαρτί κουζίνας
2 .Τα φύλλα θα χάσουν κάποιο χρώμα όταν τα στεγνώσετε οπότε όσο πιο φωτεινά είναι τα φύλλα σας όταν τα επιλέξετε τόσο λιγότερο αισθητή θα είναι η απώλεια χρώματος τους .
Με αυτούς τους τρόπους θα έχετε φύλλα λαμπερά και ανθεκτικά στο χρόνο ώστε να τα χρησιμοποιήσετε σε κάποια κατασκευή -χειροτεχνία η για να δώσετε στον χώρο σας μια φθινοπωρινή πινελιά .